新宿の地元で愛される名店で職人に学ぶ、 国内外の著名人にも人気和菓子作り

見た目も美しく、美味しい和菓子を一緒に作りましょう。

マンションの一室で行うワークショップとは異なり、新宿の老舗の和菓子屋の一角で、和菓子職人の指導による本物の和菓子作りを体験頂けます。

このため、国内外の多くの著名人もお客様になっています。

このクラスでは通常、白餡と餅を使い、「練り切り」を作っていただきます。
作るお菓子は毎月変わり、お菓子を作ることで季節を感じとっていただけます。

まず私が、和菓子の作り方を実演しますので、じっくりと見て学んでいただき、その後ご自身の手で和菓子作りを体験していただきます。

色付けした生地を細やかな手作業で様々な形に成形し、道具を使って丁寧に線を加え、「日本の四季折々の美しさ」を表現していきます。

創作活動や料理の経験が少ない方でも、丁寧に指導いたしますの、安心してご参加下さい。

料金¥5,500(税込)
実施予定日
<< 前月   yyyy年mm月   翌月 >>
開始時間
予約人数

リクエストする
この体験について問い合わせる
体験時間
約 90 分
開催地・
施設・
講師の紹介
東京都新宿区で、1961年創業、あんこに魅了された先代が始めた小さな和菓子屋です。
地元のお客様に愛されて、60年続いております。
年配の方はもちろん、近所の小学生も、お小遣いを持って買いに来てくれます。

お赤飯やお団子などの生菓子、どら焼やホイル焼などの焼菓子、また近年ではお茶会に用いられる練り切りなどの上生菓子も、ご好評を頂いております。

※場所の詳細はご予約後にご案内いたします
  
料金に含ま
れるもの
・体験料
・和菓子材料費
・道具使用料
・消費税
服装・
持ち物
・可能な方は、ご自身のハンドタオルをお持ちください
注意事項・
参加要件
1.18歳未満の方は保護者の方が同伴して下さい
2.到着時点で体調不良や飲酒のお客様はご参加をお断りします
3.遅刻された場合、こちらの判断で、全部または一部を体験頂けなくなります
4.施設内/店舗内で写真撮影される場合は、ガイド・講師に確認して下さい
5.何らかの理由で食べられないものがある方は、ご予約の前にお知らせ下さい
6.お客様の中で最もゆっくりの方のペースで作業していきます
7.近くに有料駐車場がありますが満車の事が多いので、お車ではない方が無難です

体験レビュー

Catherineさん 2023/6

This was an amazing cultural experience.
We (my husband, sister in law, and I) loved learning to make Neri-kiri and teacher actually knew more English than he let on!
He was very patient in teaching us, and we didn’t feel rushed even though we were much slower and less experienced than he is.
The shop where he teaches is pretty easy to find.
It’s on the corner of an intersection and they flagged us down when they saw us looking confused.
Service and hospitality was top notch.
We would definitely recommend learning to make Neri-kiri as we learned today that it was registered as an official non-tangible cultural item of Japan just a few months ago!

Laetitiaさん 2022/11

We were very happy to do this activity in Japan, it helps to create unforgettable memories of our stay. The place was easily accessible and our hosts were very kind and attentive. It was very cool to make wagashi and further more it is tasty! It is a step towards japanese culture. We recommend this activity without hesitation!

Beatriceさん 2022/10

This is the cutest little shop and learning how to make Wagashi was such a fun experience.
Teacher provides you with tea to enjoy while you’re taking the class. It’s a fun hands on experience, not too challenging but new and takes a bit to master.
He also gives you a bag and box to take your masterpiece home, very thoughtful.
Class is taught in English.

Perrineさん 2020/3

We had an amazing experience, thank you so much!

2020/3

It's a wonderful experience
It was a very enjoyable and valuable experience. I had an experience with my daughter, and I was overjoyed that she was very happy. The sweets I made were also very delicious. He also taught me how to make it very carefully. The sweets will change as the season changes, so I would like to experience it again.

Jennyさん

Australia
Such a fun experience with my 14yo son! We loved it. Really enjoyed the art of making Japanese sweets from a very experienced family who have been doing it for over 60 years.

横浜市, はるかさん

新宿からアクセスの良い場所でした。 講師の方の人柄も良く、アットホームな雰囲気で終始教えてくださいました。 気軽にたくさんお話できるので、友人やカップルなど何人かでの参加も楽しいかもしれません。 見本を見せていただいたあと、4つ作成し、1つはその場で試食、3つは持ち帰ることができました。

東京・ともこさん

小学4年生の子供二人と大人二人で初めての和菓子作りを体験させて頂きました。 作り方を丁寧に教えて頂きながら、皆で2種類の練り切りを2つずつトータル4つ作り、1つをお茶と共に頂いて3つを持ち帰りました。 和菓子作りを手軽に体験できて、作った和菓子もとても美味しく、またぜひ申し込みしたいなと思いました。 (作る和菓子は毎月変わるらしいので) オススメです!

MPEさん

This was a fun class to learn the traditional art of wagashi sweets. The class was in an actual sweets shop, which made for a truly authentic experience. The teacher selected the sweets to make based on the season (sakura and spring themes), and we made two of each type to really get the feel of how to make them. The wagashi was beautiful, delicious, and so much fun to make. I appreciate that the instructor also explained the philosophy of appealing to all five senses when making wagashi, it makes me appreciate this traditional craft even more.

東京, るかさん

非常に楽しく、貴重な体験でした。娘と一緒に体験致しましたが、娘もとても楽しかったと大喜びでした。できたお菓子もとても美味しかったです。また、とてもご丁寧に作り方を教えて下さりました。季節が変わるとお菓子も変わるとのことですので、また体験したいです。

東京, misoruさん

以前から和菓子作りをしたいと思い、今回、初めての和菓子作り体験をさせていただきました。
初っ端から青楓難しいよ‼︎って言われドキドキが止まりませんでした。
手のひらで繊細に仕上げていく過程が凄く面白かったです。ちょとした加減で形や色のつき具合が変わるのも魅力的で楽しかったです。この体験はぜひ皆さんに体験して欲しいなぁと思いました。
先生‼︎ありがとうございました‼︎
機会があればまたお邪魔させていただきたいです‼︎

横浜市, まどかさん

ありがとうございました。 丁寧なご指導のおかげでとても楽しく和菓子作り体験ができました。大満足です。 繊細な工程、こだわりを知れて和菓子の価値を感じました。 是非また参加させて頂きたいです。 素敵な時間をありがとうございました。

絞り込み検索
カテゴリ
ロケーション
こんな方におすすめ